tiistai 6. syyskuuta 2011

Talvikengät

Työkaveri kertoi eilen tauolla hankkineensa itselleen talvikengät ja näytti niistä katalogikuvia kännykästään. Hän oli juuri saanut pikku liikkeeseensä erän niitä ja kertoi mitä värejä oli tarjolla.

Minähän innostuin, sillä olin jo tuskaillut sitä kun pitää hankkia uudet talvipopot vanhojen hajonneiden tilalle. Työkaveri lupasi tuoda kenkäparin sovitettavaksi ja kysyi minkä väriset. Tarjolla olisi ollut mm. vaaleanpunaiset, siniset ja punaiset. Minä valitsin violetit.

Hienot, eikö? Nämä ovat ympäristöystävälliset kengät, joiden valmistuksessa ei ole käytetty terveydelle haitallisia aineita. Kehuvat mukana olleessa lappusessa vielä, ettei näiden teossa ole käytetty lapsityövoimaa. Nahka on peräisin lihanjalostukseen kasvatetuista eläimistä.
Sitä kyllä mietin miten kenkäteollisuus sitten hankkii nahkansa? Tapetaanko eläin pelkästään nahan saamista varten? Eikö olekaan itsestään selvää, että eläimestä käytetään kaikki mahdollinen tuhlaamatta?

Vähänkö olen iloinen uusista talvipopoista. Ekologisesti valmistetut, eikä tarvinnut lähteä erikseen kaupoille. Odotan, ettei uusia tarvitse ostaa vähään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti